massage

HSP Massage

Massagetherapie kan hooggevoelige mensen helpen om beter met deze gevoeligheid om te gaan, het Is een zachte massage die zeer geschikt is om meer te aarden in je lichaam. Je komt in een diepe ontspannen meditatieve staat wat een weldaad is voor lichaam en geest. Ongeveer 1 op de 5 mensen is een hoogsensitief persoon (HSP). Hooggevoelige mensen staan (onbewust) extra open voor indrukken.Zoals sommige mensen intelligenter zijn dan anderen, zo zijn sommigen gevoeliger dan anderen. Iemand die zeer gevoelig is noemen we ‘hooggevoel’ of ook wel HSP, ‘Highly Sensitive Person’. Een HSP is meer dan gemiddeld gevoelig voor indrukken en prikkels en merkt meer signalen en details op. Alle indrukken worden uitgebreider en intensiever gefilterd dan bij de gemiddelde mens. Wat anderen normaal vinden zoals mensenmassa’s of harde muziek, kan voor HSP’s al snel te veel zijn; zij raken dan overprikkeld door letterlijk een teveel aan (sterke) prikkels. Maar ook gevoelens, reactie van mensen om hun heen worden sterker waargenomen.

Slaap Massage

 Is een zeer zachte massage die je in een zeer ontspannen staat brengen waardoor je beter gaat slapen, er worden natuurlijke hormonen aangemaakt, die je een vertrouwd geborgen gevoel geven waardoor het natuurlijke hormoon Melatonine aangemaakt wordt.  Als het cortisol-gehalte gedurende lange tijd te hoog is, kan dit ook het gehalte aan neurotransmitters als serotonine negatief beïnvloeden. Serotonine is heel belangrijk voor een gezond slaapritme. Deze neurotransmitter kan in de hersenen worden omgezet in melatonine. Deze massage heeft een positief effect op lichaam en geest, studies wijzen uit dat massage ervoor zorgt dat het cortisol-gehalte daalt en de aanmaak van serotonine toeneemt. Dit verklaart waarom massage een goed hulpmiddel kan zijn bij het verhelpen van slapeloosheid die veroorzaakt wordt door te veel stress.

Holistische energetische massage 

Holistisch komt van het Griekse woord “Holos”, wat “Heel” betekent.
De Holistische massage is een volledige lichaamsmassage, gericht op de geestelijke en de lichamelijke ontspanning en het afvoeren van negatieve energieën. Een massage ontspant de spieren, bevordert de bloedsomloop en brengt het zenuwstelsel tot rust. Verder stimuleert deze massage de lymfestroom. Een Holistische massage heeft ook een positief effect op de chakra’s. De Energetische massage is afkomstig uit de Oosterse landen en is bedoeld om je energie weer te voelen en te laten stromen. Door de Holistische en de Energetische massage samen te voegen komt het lichaam weer in balans en zal de energie weer kunnen stromen. Deze massage vermindert stress en angst en helpt je bewuster te maken van je eigen lichaam. Als je eenmaal bewust bent van je energieblokkades en je weet en voelt waar je energieblokkades zitten kan je daar bewust mee aan de gang. Hierdoor zit je lekkerder in je vel en heb je meer levensenergie.

Fibromassage®

Iedere Fibromyalgie patiënt is uniek, zo ook de totale behandeling.
Het komt helaas nog steeds voor dat iemand met fibromyalgie de deur wordt gewezen omdat de pijnlijke aandoening zo ‘’lastig’’ te behandelen is. Het tekort aan kennis en een goede begeleiding maakt fibromyalgie nog pijnlijker dan dat het al is. Als Fibromasseur kan ik je de helpende hand bieden, alleen al door te luisteren, er te zijn en op de juiste wijze aan te raken.
Fibromyalgie
, ook wel weke-delen reuma genoemd, valt onder de reumatische aandoeningen. De pijn die deze vorm van reuma veroorzaakt is zware spierpijn en stijfheid in het hele lichaam. Deze pijn bevindt zich in spieren, spier- en gewricht aanhechtingen en pezen.

Ontspannings Massage

De zweedse klasieke massage is een intensieve massage  waarin de fijne kneepjes worden toegepast  zoals effleurages, intermitterend drukken, fricties, bindweefsel en vibraties, zodat u een heerlijke ontspannende en  activerende massage kan ontvangen. Het wertkt diep op de spieren in en is een lichtere vorm van sportmassage die een algehele ontspanning teweegbrengt ondanks de stevigheid.

                                      

De Indian Head massage of Champissage

Eeuwen geleden werd deze massage ingevoerd in India en tot nu toe maakt deze massage onderdeel uit van het dagelijks leven in India. Deze massage is gebaseerd op de oude Indiase geneeswijze de Ayurveda en wordt op een gewone stoel, een massagestoel of kruk gegeven. Met de Indian Head massage wordt er een lichte druk uitgeoefend met de handen en vingers op de rug, nek, schouders, armen, hoofd en gezicht van je cliënt, afgewisseld met ontspannende strijkingen. Door de Indian Head massage worden blokkades opgeheven welke zich kunnen uiten in hoofdpijn, stijve nek, gespannen spieren in de rug en andere stress gerelateerde klachten. Deze massage werkt door in het hele lichaam en kalmeert zowel lichaam en geest. De effecten van een Indiase Hoofdmassage zijn: Heldere geest. Een vitaliserende werking. Totale ontspanning. Het kalmeert lichaam en geest.

Bekken Massage

Deze massage is goed voor vele bekken- en lage rugklachten maar ook voor klachten aan de onderliggende organen. Belangrijk bij een bekkenmassage is accepteren; durven voelen, willen voelen. Vanuit nieuwsgierigheid voelen wat op dat moment aanwezig is, zonder hier een oordeel op te leggen, of het te willen veranderen. Een oordeel zorgt immers weer voor spanning. Aanvaarding wat je voelt is hier het sleutelwoord. Contact maken met je bekken en benen zorgt er voor dat je veel rustiger in het leven komt te staan. Dit is meteen voelbaar na een bekkenmassage. Het bekkengebied is de basis van ons leven.
Thema’s die bij het bekkengebied horen zijn; basisgevoel, bestaansrecht, seksualiteit, zekerheid en onzekerheid, stabiliteit, standvastigheid en stevigheid.
Spanningen in het leven omtrent deze thema’s zorgen er voor dat dit gebied vast gaat zitten. Deze spanningen hebben dan weer gevolg voor de onderliggende belangrijke organen: darmennieren, bijnieren, blaas,  eierstokken, baarmoeder  en prostaat. Tijdens deze massage behandel ik alle spieren die in contact staan met je bekkengebied, rug, billen en benen. Meridianen en belangrijke zenuwen worden ook meegenomen in de massage. Let op het is geen erotische massage, geslachtsdelen blijven bedekt.  Nadien zal je verlichting voelen van blokkades en spanningen, waardoor je ruimer, lichter en ontspanning in je bekkengebied kunt ervaren. Hierdoor zullen onderliggende organen een betere doorstroming krijgen van bloed en zuurstof, waardoor klachten worden opgeheven, hierna ervaar je een diepe rust, je komt steviger in je basis vertrouwen (leven) te staan.

Zwangerschapsmassage 

Zwangerschapsmassage is een hele milde zachte massage waarbij ontspanning van de spieren een hele positieve invloed heeft op uzelf en de ontwikkeling van de baby. Wanneer je zwanger bent veranderd je lichaam behoorlijk, niet alleen de buitenkant maar ook aan de binnenkant zijn er allerlei processen gaande.

Zwangerschapshormonen kunnen je hele blije maar ook hele verdrietige emoties geven. Door deze zwangerschapsmassage worden de positieve hormonen gestimuleerd ( oxtytocine en endorfinen)  Het mooie van ons lichaam is dat positieve hormonen nooit tegelijkertijd geproduceerd kunnen worden met stresshormonen (cortisol) Ook wanneer je meer gewicht met je mee gaat dragen doordat je baby’tje groeit wordt de belasting voor je lichaam groter en dat zul je merken aan stijve spieren in rug en benen. Des te meer reden om uzelf en uw baby in de watten te leggen op de massagetafel.

Wanneer geen zwangerschapsmassage?

De 1e 3 maanden van de zwangerschap.. Als u complicaties heeft gehad bij eerdere zwangerschappen of en eventuele miskramen wordt u geadviseerd om eerst met uw gynaecoloog te overleggen. Bij bloedingen, Zwangerschapsvergiftiging, Een placenta die aan het loslaten is, Vroegtijdige weeën, Ligging van de placenta in de baarmoedermond.

Andullatie-CHI-Therapie

Bij andullatietherapie ontspan je op een innovatief massagematras, waarbij gebruik wordt gemaakt van mechanische trillingen en infrarood-dieptewarmte. Zeer effectief bij chronische pijn klachten, in combinatie met een chia-pparaat die door schuddingen meer balans brengen in je wervels en activeert je energie. Een sessie die gecombineerd kan worden met een hoofd of voet massage. Bij deze therapie bent u gekleed en is zeer laagdrempelig om je lichaam meer in balans te brengen, te ontspannen en ontstressen. Sporters gaan zo’n 15-30 min. op dit matras liggen waardoor de spieren losser worden en klachten verminderen. Na een behandeling wordt vaak ervaren dat pijnklachten verminderen bij fibromyalgie door stimulatie lichaamseigen stoffen die pijn verminderen (endorfine)  spieren versterken (testerone)  en een betere doorbloeding. ( na een intake gesprek kan een juiste behandeling ingezet worden.)